Aan het laden
Florack | Ons Bedrijf
Ons Bedrijf
De geschiedenis van Florack Tuinarchitectuur gaat terug tot 1932. In dat jaar start Florack senior in Maastricht als een van de eerste tuinarchitecten in Zuid-Limburg. Later verzorgt hij ook de aanleg en het onderhoud.

De klantenkring is dan voornamelijk te vinden onder de meer welgestelden. In de jaren zestig verhuist Florack naar Cadier en Keer waar het bedrijf groeit tot een bloeiende onderneming met dertig werknemers, onder meer door werk voor verschillende gemeenten en instellingen.

In 1983 neemt Roy Florack het stokje over van zijn dan 73-jarige vader. Voor Roy zelf was het nooit een vraag of hij het bedrijf zou overnemen. “Dit is een schitterend vak. Geen enkele tuin is hetzelfde. Elke keer creëer je wat nieuws. Met veel klanten hebben we een vaste band opgebouwd. Op sommige plekken komen we al bijna zestig jaar. Hovenieren is ook nog eens een sociaal vak. Ik zou het niet kunnen missen.”Junior verhuist in de jaren tachtig naar de zuidrand van het dorp en concentreert zich dan vooral op de particuliere sector.

In 2016 maken twee zonen van Roy hun entree in het bedrijf; Guy en Raymond. Roy Florack is trots op zijn bedrijf. “Zeker. En het is mooi om te weten dat de zaak later door mijn zoons wordt voortgezet. Zo blijft het een familiebedrijf. Het is mijn plan om de eeuw vol te maken in 2032.”